KIBRIS DOĞA KOLEJLERİ

Kıbrıs'ın yarınları Doğa Kolejinde yetişiyor.

YENİLİKÇİ EĞİTİM

Ezberden öte özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, yalnızca sınavlarda değil, okullar arası kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili çalışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere bağlı, bilimsel çalışmalar yürütebilecek seviyede yabancı dil bilgisi olan, geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler yetiştirmek kurumsal misyonumuzu oluşturuyor.

İLGİ ve YETENEK DERSLERİ

Doğa Kolejinde uygulanan ortaokul sistemi öğrenciyi merkez alarak onlara kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunuyor. Böylece Doğa Koleji öğrencisi sadece sınavlara değil hayata da hazırlanıyor. Doğa Koleji yeni nesil eğitim yaklaşımıyla, özgün ve öğrenci odaklı eğitim sistemiyle ön plana çıkıyor. İlgi ve Yetenek Dersleri ile öğrencilerin akademik, sosyal, kişilik ve psikolojik gelişimini destekleyen uygulamalarıyla eğitime yeni bir bakış açısı getiriyor. Yaptığı her yeni uygulamayla eğitimde başarıdan başarıya koşan Doğa Koleji öğrencileri, bu çok yönü eğitimle hem sınavlara hem de hayata en yetkin şekilde hazırlanıyorlar.
Sosyal odaklı + Proje tabanlı + Beceriye dayalı olarak kurgulanan sistemde “Sanat Eğitimi, Drama, Ekoloji, Yaratıcı Yazarlık, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları, Düşünme Becerileri” dersleriyle öğrencileri dünya vatandaşı olarak hayata hazırlıyor. Bu sayede öğrenciler, temel müfredat derslerinde gösterdikleri başarılar da gitgide artıyor.

t-MBA Eğitim Modeli

İnsanoğlunun dünyaya gelişinden itibaren yönetme ve işletme toplumun her alanında kendini göstermiştir. Ekonomik ve insan kaynağı anlamında sürdürülebilirliği sağlamak noktasında yönetim ve işletme bilimleri giderek önem kazanmıştır. t-MBA Programı, işletmelerin bu ihtiyacını karşılamak üzere henüz lise çağındaki öğrencilerin temel düzeyde işletme ve yönetim vizyonuna sahip olmalarını sağlar. t-MBA Programı ile geliştirilen sosyal beceri ve yetenekler, iş hayatına daha yetkin, donanımlı ve vizyoner bireyler kazandırılmasında büyük rol oynar.
t-MBA eğitiminin temeli, bu kazanımın teorik ve uygulamalı şekilde verilmesi üzerine kuruludur. Akademik yönden; Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama, Ekonomi gibi derslerle iş dünyasının teorik alt yapısına hakim olan t-MBA öğrencileri; Mesleki Gözlem, İş Projeleri gibi çalışmalarla bilgilerini yaşamın içinden alanlarda uygulama fırsatı buluyorlar. Öğrenci Meclislerinde demokrasinin prensipleriyle tanışan öğrenciler; yönetim süreçlerinde söz alıyor ve sorumluluk üstleniyor. Bu yönüyle Öğrenci Meclisleri öğrencilere gelecekte pek çok fayda sağlayacak çeşitli yetenekleri kazanma fırsatı sunar.
t-MBA kapsamında yapılan etkinlik ve uygulamalar ile edinilen kazanımların, günlük hayatta karşılaşılan olaylarda da kullanılması amaçlanır. t-MBA, bu özellikler üzerine öğrenci kazanımını temel alacak şekilde kurgulanmıştır. Öğrenci odaklı ve yapılandırıcı bir anlayışı temel alan t-MBA’de tüm çalışma ve etkinliklerin temelinde öğrencilerin aktif rol alması esas alınır.
Doğa Kolejinde yıllardır başarı ile uygulanan t-MBA programı dünya çapında da takdir toplamış ve pek çok ödülle ülkesine dönmüştür. Global anlamda da eğitim çevrelerince büyük bir yenilik adımı olarak değerlendirilen t-MBA eğitimi, dijital versiyonu t-MBA Digital ile dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce öğrenciye ulaşmaya devam ediyor.

DOĞA KOLEJİ’NDE EĞİTİM

Dijital Çağa Hazırlık: Teknolojik gelişmeleri takip eder. Teknolojiyi hayatı kolaylaştırmak için kullanır.
Merak & Hayal Gücü:Öğrenme merakını geliştirir, hayal gücünü zenginleştirir.
Kişiselleştirilmiş:Kişilik özelliklerine ve yeteneklerine göre şekillenen eğitim içeriği sunar.
Alternatif Ders Seçenekleri: Meslek seçimleri, ilgi ve ihtiyaçlarına göre ders seçenekleri sunulur.
Sosyal Farkındalık: İletişimi güçlü, farkındalık yaratabilen öğrenciler yetiştirerek, sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeleri sağlanır.
Yaşayarak Öğrenme: Yapılan laboratuvar uygulamaları ile derslerde öğrenilenler gerçek yaşama taşınır.

ULUSLARARASI VİZYON

Kurulduğumuz günden beri globalleşen dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirmek için uluslararası vizyonumuzu oluşturuyoruz. Bu vizyon dogrultusunda dünya standartlarında eğitim veriyor, uluslararası projeler gerçekleştiriyor, yönetici, eğitimci ve öğrencilerimizin yurtdışı açılımlarını destekliyoruz.

Proje Modelli Eğitim

Eğitim yalnızca bilginin aktarıldığı bir süreç değildir. Öğrencinin entelektüel ve sosyal gelişimini de etkileyen, kişiliğini biçimlendiren önemli bir olgudur. Merak eden, tartışan, sorgulayan, problem çözen, girişimci, sorumluluk alan, düşünme becerileri gelişmiş ve öz düzenleme yapabilen bireyler, yalnızca bilgi aktarmaya dayalı modellerle yetiştirilemez. Yıllardır bu bilinçle hareket eden Doğa Koleji, t-MBA eğitimiyle öğrencilerin liderlik ve yönetim becerilerini geliştiriyor ve onları dünya vatandaşlığına hazırlıyordu.
Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde artık okul müfredatları öğrencilere bilgi değil, beceri kazandırmaya yönelik geliştirilmektedir. Bu bilinçle Doğa Koleji lise eğitimine, t-MBA eğitiminin yanına proje modelli lise eğitimini de koyarak öğrencilerine 21. yüzyılın gerektirdiği tüm yeterlilikleri kazandırmayı hedeflemektedir.
Proje modelli lise eğitimi ile öğrenciler bilimsel süreç becerileri kazanacak, böylece doğayı ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebileceklerdir. Öğrencilerimiz araştırma, inceleme, problem çözme, iletişim, fen okur yazarlığı, teknoloji okur yazarlığı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, işbirliği yapabilme becerileriyle donanmış olarak yetişerek dünyada akranlarıyla yaşadıkları yüzyılın gereklerine uygun şekilde yetişeceklerdir. Söz konusu bu 21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler arası işbirliği becerilerini de geliştirerek kendi yeteneklerini hayata geçirme şansına sahip olacaklardır. Bu amaçla her bir öğrencimizi titizlikle değerlendirerek onların kişilik özellikleri ve yönelimleriyle öğrenme stillerini saptayarak onların ilgi ve yeteneklerine uygun projeler tasarlamaları ve uygulamaları hedeflenmektedir. Böylece daha önce dünyada çok az uygulaması görünen merak, ilgi, yetenek ile bilimsel projelerin aynı potada birleştirilmesi sağlanarak öğrencilerin öğrenme motivasyonları artırılacaktır.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre proje tabanlı öğrenme, problem çözme, araştırma, inceleme, eleştirel ve yaratıcı düşünme, interdisipliner düşünme, seçme, planlama, yürütme (öz düzenleme), yaparak yaşayarak öğrenme, bilgiye ulaşma, teknolojiyi kullanma, iletişim gibi akademik başarıyı olumlu etkileyen beceriler kazandırmaktadır. Bunun yanı sıra işbirliği yapma, paylaşma, dayanışma, sorumluluk alma ve akran öğrenmesi gibi sosyal beceriler de proje tabanlı öğrenme modeliyle üst düzeyde gelişmektedir.
Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin bilişsel, sosyal gelişimlerini proje yöntemiyle destekleyerek onların bütünsel gelişimini sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla öğrencilerimize akademisyenler ve Doğa Koleji akademik kadrosu tarafından geliştirilen Doğa-Kişilik Temelli Yönlendirme Testi (D-KTYT) uygulayarak proje modelli lise eğitiminin başlangıcında kişilik ve öğrenme özelliklerini saptayıp kendi özelliklerine uygun projeler seçmeleri ve yapmaları sağlanarak öğrencilerin kendi potansiyellerini ortaya çıkartılacaktır. Türkiye’de ilk defa Doğa Koleji tarafından geliştirilen ve uygulanan kişilik temelli yönlendirme testi ile öğrencilerimizin kendi merak ettikleri, ilgi duydukları alanda proje yapmaları sağlanarak onlara bilimsel çalışma disiplini kazandırılacak böylece öğrencilerimiz üniversite öğrenimlerine bilimsel süreç becerilerini kazanmış olarak avantajlı bir şekilde başlayacaklardır.
Doğa Koleji proje modelli lise eğitiminde öğrenciler proje yönetimi konusunda yetkin öğretmenlerinin danışmanlığında fen bilimleri alanında proje yapabilecekleri gibi matematik, sosyal bilimler, sanat ve dil alanlarında da interdisipliner projeler yapabilir. Her öğrencimizin mezun oluncaya kadar ders projelerinin yanı sıra ulusal veya uluslararası bir projeye katılması hedeflenmektedir. Bu projelerin yanı sıra her öğrencimiz zorunlu olarak 50 saat sosyal sorumluluk projesi de yaparak çevresine ve topluma katkı sağlayarak mezun olacaktır.